Poezie je

Poezie je

Anotace: Zamyšlení nad tím co vlastně je poezie

Poezie

To magma duše
jádro člověka
o němž sám neví
jen lehce tuše
že z hlubin jeho Já
v bouřích vytéká.

P o e z i e
ale také
je

když rozhýbáš mozkové závity
život zkoumáš ze všech stran
do hloubky do šířky bez zábran
jak čecháček kouzla Tahiti

(S použitím slov češtiny
vrytým jak skvostné rytiny
jenž s rytmem a hudbou souznějí
hledajíc v žití v kráse s naději)
Autor Rebelek, 29.11.2007
Přečteno 219x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí