Quit ut Deus

Quit ut Deus

Anotace: "Kdo jako Bůh" (Nomen-omen pro přítele Michala)

Sbírka: Víš, Pane ...

Pokud vím, v nebi jsou jen tři,
co dostali tak velkou šarži.
Ti nelítaj´ jen tak v povětří,
nehlídaj´ dítky na nádraží!

K Šéfovi mají vždycky přístup,
ač pro jiné to snadné není.
Úkoly – snad někdy „mimo mísu“.
Jednotka zvláštního nasazení:

Gabriel – na jemnou práci je tu,
diplomat (což bývá někdy dřina...
Jako ta mise v Nazarethu,
zeptat se Panny, zda chce mít Syna)

Rafael – schopný bodyguard.
A léčit lidi se mu líbí.
Dost proslavil se v Ekbatan,
démona zahnal – vůní z ryby.

A Michael – extra Boží třída !
„Kdo jako Bůh“ je v mocné zbroji,
tak nemám strach, když k nám se přidá!
Zlej se jen klidí – už teď se bojí!

A ještě prý má jednu funkci,
v recepci Nebe váží duše.
Kdo shledán lehkým – míří k Slunci,
a pro ten zbytek ďábel kluše.

Fakticky nevím, zda mají křídla
a jak se to má s jejich tělem,
jen jednu věc jsem nepřehlídla –
jak těžké je být archandělem ...
Autor Hesiona-Essylt, 30.11.2007
Přečteno 516x
Tipy 19
Poslední tipující: hanele m., Merlík, simsa, Renatka, WhiteSkull, Morgenstern, La Suneteto, Inge, Psavec, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc dobré!

10.12.2007 16:13:00 | simsa

miluju tvoje nomen-omen =)

08.12.2007 16:38:00 | Renatka

to je zase jednou nádherná perla!!!
:-)

01.12.2007 22:22:00 | La Suneteto

Krásná. :-))

30.11.2007 17:43:00 | Inge

Pěkně jsi je rozškatulkovala.

30.11.2007 13:00:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí