Život je boj je Život

Život je boj je Život

Anotace: Báseň věnuju svému psu Dannymu,který brzy oslaví 2 roky bezstarostného a poklidného života.Kéž by takový život měli i ostatní.Kéž by...

Nemáš ani cíl,kterého bys chtěl dosáhnout,
nemáš klid,do kterého by sis lehl,
nemáš lásku,jejíž krása by tě vznesla,
nemáš nic,nechceš víc,a sám byls vždy.

Nemáš práci,ve které bys nalezl smysl,
nemáš přátelé,kteří by tě podrželi ve chvílích uvíznutí v pavučině,
nechceš se změnit ani trochu,
nemáš nic,nechceš víc,a sám byls vždy.

Úspěchy nespočítáš na prstech jedné ruky,
vždyť ani počítat neumíš,
učitele jsi proklel,
dřív než k tobě promluvil.

Kdo by ti záviděl takový život???,
jen ty a ty sám,
magor má svůj svět taky,
ale ten aspoň neví,co všechno může.

Tys nikdy nepoznal,co je to život,
jistě,však ten život ale musí být pořádný,
proč spíš venku,
když můžeš spát vevnitř a trápíš se zimou chladných nocí prolitou rampouchy a neskutečnými hordami sněhu???

Mohls žít líp,ani by to nebolelo,
však od začátku musíš začít,
kolik lidí to už zvládlo a dnes ti hází do klobouku drobáky,které jenom zvyšují tvoji míru hanby???

Mohls být jako oni a ani ne takový,
mohls byýt lepší než jsi teď,
nedal sis poradit,a tak se nediv,že teď ležíš společně se mnou a svojí dávno ztracenou rodinou v hrobce,která se ti již nikdy neotevře.

Ach,synu,já tě měl tak rád...
Autor Damien, 30.11.2007
Přečteno 304x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí