Hvězdy bez přání

Hvězdy bez přání

Anotace: Tápání stíny léta

Sbírka: Smutky mé

Kdo zpívá písní červánkům
promodralým nebem
je rušen křikem vlaštovčím
aby zamkl rty
a nechal zaržát
luční kobylky
co usínají ve stájích z jitrocelů.

Brána večera zavrže
do tónů zlata hvězd
když zhasnou
ve vodách jezera
aby splnily
přání nesmělým milencům
kteří se drží za ruce
na břehu
pod vrbou.

Já si píšu
a závidím
v slepotě očí svých
že oči hvězdy padat nevidí
neboť skloněnou mám hlavu
nesmělostí zrádnou.
Autor Jan Urban, 09.06.2005
Přečteno 495x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí