Nad rámec možností

Nad rámec možností

Anotace: a ešte vyššie...

Malá chyba.
No vidíš, koľko málo stačí iba
a všetko je iné...
Teraz hádaj, kto je na vine!
Tvoja odvaha – zbytočná námaha.

Život stráca hodnotu,
žiješ podľa návodu.
Zlý výber – zvrátené.

Veľký nápis na stene:
„Zlyhala si!“
Teraz trp.
Za všetky viny sveta.

V povetrí lietajú vtáky...
Slovká vďaky?
Vďaka za bolesť,
za podrazené kolená.
Veď – žiadna zmena.
Hriechy hádžu na lásku,
v očiach kryjú otázku:
„Je to tak? Môže za to ona?“

To dokáže moc,
temná, tmavá noc.
Sladká únava, keď utícha vrava.
Bolesť vyschne ako tráva.
Čo z toho?
Aj tak stratíš mnoho.
Tichá, svätá úvaha.
Že zlo sveta je len tvoja vizitka...
Odvrhnutá.
Nevadí.

Do očí ti Bolesť zahľadí,
rany srdca zahladí.
V najlepšom príde zlom –
- a si zasa v tom...
zahrabaná v blate sveta.
No,
možno že raz budeš svätá...
Autor Seychelly, 02.12.2007
Přečteno 239x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí