ČERNOBÍLÝ SVĚT

ČERNOBÍLÝ SVĚT

Anotace: ...

Černá pleť a
víc smíchu.
Předsudky dřív a i teď,
činitelé "všech" hříchů.
Veselá povaha,
málo možností.
Malá rozvaha,
terč krutostí.
Prostě černý a ne bílý,
odlišnější mluva,
posměch od ostatních sílí,
je to otrok, pouhý sluha.
Jiné tradice,
stejný svět.
Domov krabice,
uvadající květ.
Černé vlasy,
oči taky.
Odlišné rasy,
zmatené zraky.
Oni život s bílými,
pracovní možnost žádná.
My život s "línými",
Vaše pomoc - pěkně zrádná.
Já v sobě nenávist nenosím,
oni jsou jak štvanci,
za všechny Vás moc prosím,
dejte i jim šanci!
Autor estrellita, 02.12.2007
Přečteno 301x
Tipy 8
Poslední tipující: Martinecka23, carodejka, vodnař, Bíša, Charibeja
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

černí nebo bílí,vždyť jsme všichni lidi a na to nemáme právo,někoho za barvu pleti odsuzovat.Pěkně napsané

11.12.2007 13:53:00 | mikyša

estrellita.. krasne jsi to napsala... ano, zustanme lidmi!

02.12.2007 17:59:00 | carodejka

Buďme lidé!

02.12.2007 13:07:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí