Napoleon

Napoleon

Anotace: Z Korsiky na Svatou Helenu.

Všichni ti mocní Evropy,
kterým dnes šlapu na paty,
již by mi chtěli napsat parte.
Jsem Napoleno Bonaparte.

Sám k sobě chodím pro rady,
v čele obrovské armády,
semknuta pevně do šiku,
zdraví mou rodnou Korsiku.

Zaměstná dlouho písaře,
ta bitva pro tři císaře,
mnohá ji bude spílat vdova,
až střetneme se u Slavkova.

Vojsko mi čestně zatleská,
vtrhli jsme prudce do Ruska,
hlad a mráz však nás nazpět štvou,
zastavil jsem se před Moskvou.

Nakonec místo odměny
na ostrov Svaté Heleny
veze mě cháska otrlá.
Ach, nebýt toho Waterla.
Autor Vincenc Gade, 09.06.2005
Přečteno 332x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí