podvečer

podvečer

Anotace: hlavně nešlápnout na čáru

střechy pod sněhem a nebem

akrýře s chrliči a sny

večerní zvonění tramvají
choulivý krok.

Hlavně nešlápnout na čáru.
Hlavně nevyrůst.

Záchvěvy červených nebí
zvednout ruce a dokola se otočit
tiše se smát
a hloupě si zpívat
slova, co jim rozumí jen ten malý šedý starý pán
co šeptá holubům
pohádky na uspávanou
to aby jim nebyla zima

tam mezi večerem.

Hlavně zůstat.
Hlavně nevyrůst.

Hodiny odbíjejí
už třetí kávu
je čas jít domů
podvečerem
z domova domů
dlouhou třídou soumraku.

A dokud nešlápnu na čáru...

nevyrostu.
Autor Franti, 02.12.2007
Přečteno 277x
Tipy 4
Poslední tipující: oakbark, adida, Luczynka, Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí