Proč?

Proč?

Anotace: Nevěděla jsem přesně do jaké sekce tuhle báseň zařadit,ale myslim si, že život bude nejvýstižnější...

Déšť smývá nedopsaná slova,co skoušel psát nějaký chlapec na silnici,
ptá se zas a znova,proč zrovna on musí žít na ulici?
Bojí se toho,až přijde krutá zima a pořádný mráz,
stane se mnoho,nemá kde spát,plouží se po nocích kolem nás.
Doufá,že nebude se muset zase schovávat v kanále,
jenom si zoufá,kolikrát měl už se životem namále?
Diví se,proč někdo nechce chodit do školy rád,
stydí se,neumí totiž pořádně číst ani psát...
A tak pláče znovu,slzy padají na jeho jediné oblečení,
tolik se mu chce domů...jenomže ví,že žádné doma není.

Možná neměl život lehký,snad nic špatného si nezasloužil
nevidíme,jak je křehký a nezajímá nás,co si prožil.
Vidíme jen,co sami chceme,tak proč se starat o víc,
pohled na něj nesneseme,tak proč neděláme vůbec nic??

Toulá se dál, už přišel další mráz,
znova se zimy bál, a tak schovává se zas...
Autor mosquito, 04.12.2007
Přečteno 244x
Tipy 5
Poslední tipující: Bíša, Azazen, duše v plamenech, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvá básnička je zajímavá, donutí človeka přemýšlet o tom cos napsala, to je dobře.

07.12.2007 10:03:00 | Azazen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí