Dřina

Dřina

Anotace: Smutná báseň o maníkovi s těžkým životem.

DŘINA
Daniel Možnar

Ten svět - to je teda svině
a stejně z něho nic nemáme.
Celej den se věnujem týdletý dřině
a další ráno zase s kocovinou vstáváme.

Nemáme prachy
a platíme daně.
Klepeme se strachy,
když jsme na špatný straně.

Nemám ani na pivo-
-s kámošema bych šel.
Proč seš tak drahá slívo?
Nemám na tebe, i když jsem celej den dřel.

Poraďte mi - co dělat mám?
Nikdo mi nepučí.
Celej život budu jen sám a sám.
Já stojim a celej národ se učí.

Mě už zachrání jen
pravé ženy ruka.
Dřu já celej den
doma žijou muka.

Mám hlad-
-nemám co jíst.
Doma cejtim smrad
Aj kočka se bojí příst.

Pomůže mi někdo z vás?
Smím se na vás spolehnout?
Nejvíc ze všeho chci
do měkký postele si lehnout.
Autor Daniel Možnar, 09.06.2005
Přečteno 305x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí