Zase o krůček dále

Zase o krůček dále

Anotace: Tak jsem to dokázala, mé sny nepíší pouhý snář, jsem konečně ten vysněný bakalář:o)

Nové ráno, nový den,
Já vzývám moudrost světa,
Ten však záplavou jitřenky polapen,
V jejímž jasu vzkvétá..

Probouzím se s tisícem otázek,
Jež křižují zlehounka myslí,
Snad není souzeno klesnout jak oblázek,
Snad neupadnu, jen se komu smyslí..

Beru sebou vše dobré, co ve mně je
Kapičku štěstí, moudrosti a citů
Ty drobné krůpěje skládají naděje
Jež vybroušeny nad ostrost všech břitů

A pak si kráčím, úsměvy jen oplývám
Nesmím se dát světem udolat
Když pánové zatouží, já s radostí zazpívám
Jen prosím, Bože, ty mě nesmíš dát..

Pánové v sáčcích a s tituly za jmény,
Jen radostně hlavou pokynou,
Nikdo z nich nevhází přede mne kameny,
Když s úsměvem přede mnou spočinou.

A již mi tisknou pevně dlaně,
Snad trošku silně na můj vkus
Však odolám já, díky za ně,
Bakalářem býti toť přec velké plus:o)
Autor Sunny, 09.06.2005
Přečteno 325x
Tipy 2
Poslední tipující: Zefi
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ne. Rytmika, místy velmi těžkopádný verš i rým, nedostatek Tvých obvyklých super obrazů, téma, mě se prostě nelíbí.

18.11.2005 18:20:00 | MATT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí