Ježibaba

Ježibaba

Anotace: ...není třeba komentáře...

Plná chýše bylinek,
lektvarů a vůní,
v amuletu kamínek,
čarovat prý umí.

Když zaklepeš u dveří
s jakýmkoli splínem,
ať věříš, či nevěříš,
odcházíš v šatu jiném.

Copak ale provádí
tahle ježibaba,
když JÍ oudy neslouží,
když JÍ bolí záda?

Došourat se nemůže
po své chýšce nikam...
Už vím, jak si pomůže!
Se živly si tyká.

Oheň klouby prohřeje,
voda horkost smývá,
i zem babě prospěje,
vyrovná se síla.

Vítr bolest odnese
a do okolí hlásí,
že v chatrči nad lesem
zas staré vládnou časy...
Autor Cecilka, 10.06.2005
Přečteno 458x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí