Vánoce

Vánoce

Anotace: vánoční perníčky,nebo nákupní horečky?

Vánoce jsou prý svátky klidu,
mně to připadá jak
povstání lidu
Obchody jsou k prasknutí,
v tramvajích je k nehnutí
Tak se ptám co já komu dám
a popadne mě panika
kam ta poezie
Z Ladovských obrázků
kam nám utíká?
Pro jeden den si berem půjčky
celý rok pak máme mrzutosti
z reklam z televize
pro naše ratolesti
kupujeme drahé hračky
Kačky se nám kutálí
o dluhy jsme nestáli
Kalkulujem s dárečky
s cenou uvnitř
schováváme visačky
Kdo dal víc
a kdo méně
předháníme se v kvantitě
i v ceně
Obchodníci na tržnici
do večera prodávají,
pravé žně teď právě mají
Vánoce jsou pro ně svátky požehnané
všechno zboží mají vyprodané
Zloději se také smějí,
kolik peněženek posbírají.
Zastavte se lidičky!
Zapalte si svíčičky,
pokud máte lásku v srdíčku
zabalte ji do balíčku
Ta ať čistě září jako bílý sníh
a ve vašem domečku
slyšet je upřímný smích
Vánoce nejsou svátky depresí
radost druhým
se jen kupovat nemusí….
Autor laura3, 06.12.2007
Přečteno 721x
Tipy 1
Poslední tipující: excited
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

naprosto jsi vystihla to, co prožívám každé Vánoce i já... To mi připomíná, že ještě nemá ani jediný dárek.

06.12.2007 22:48:00 | excited

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí