Řeka duší

Řeka duší

Anotace: - když nás něco trápí -

Řeka duší

Nezastaví, stále spěchá,
do daleka uhání,
cizí kraje protne zlehka,
od pramene, poslání.

Za oknem ji vidíš plouti,
dálkám vstříc a bez obav,
temnou píseň o bolesti,
v dálce zpívá tiše splav.

Přes luka si libě šumí,
samo nebe - na pohled,
chladná však, až srdce bolí,
když v ní vkročíš - naposled.

V jejím nitru mnoho chladu,
v zimě ledem pokrytá,
nad životy drží vládu,
pláčem v slzy rozlitá.

Když jsi v koncích,rozhodneš se,
v náruč svou tě obejme,
Tvoji duši k mořím nese,
břímě tvé však nesejme.

Větrem zbělá, v bouři ztmavne
do slunce se usmívá,
Hrobem duší z lásky marné,
svá tajemství ukrývá…

-Sheridan 2005-
Autor Sheridan, 10.06.2005
Přečteno 626x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí