Tóny noci

Tóny noci

Anotace: Povídání Sunny a Totenkopfa přes icq:o)

Je noc krásná a tajemná,
tou nocí kráčím;
hladí mi ramena;
a vlasy splétá v divoké vlny,
pak prstíky zahraje,
na lehounké struny.

Tou hudbou kouzelnou,
snažím se tě zmámit;
studničkou bezednou,
co něžným hlasem mámy,
dává průchod citům.

Podléhám každému z tónů,
jež nazvu skvostnou touhou.
Krása povznesena cinkáním zvonů,
posečká chvilinku pouhou,
než udolá mě spánek snem,
v němž noc mým věrným milencem.

Otvírám vrátka,
a plížím se tvým sněním.
Nepřijdu zkrátka,
se sladkým kuropěním?

Možná že zvím,
co duše tvoje skrývá;
Je to ten rým,
jež mlčením zpívá?

Snad jen pouhý rým,
jež tichounce se snáší.
Snad píseň, kterou sním,
když ráno noc zháší..
A já se budím posmutnělá,
Natruc vrátka zavírám
Však toužím mít víc, než jsem kdy měla,
své sny pošlapané sesbírám…

Není mi souzeno lekat se stínů,
tmou býti polapena.
S ranním sluncem splynu,
v jeho paprsky zahalena.

Jsem klíčkem k těm vrátkům,
jež jsi lehce zavřela;
zlatou nití z kolovrátku,
když přízi tkát si nesměla.

Jsem bděním v tvrdém spánku,
lehkou vílou bez těla;
rudou září u červánků,
jsem vírou, jež jsi nechtěla.
Autor Sunny, 10.06.2005
Přečteno 376x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

No, tak tahle je už opět z úplně jiného soudku!!! Je to výborný. Zkus se ale na ni podívat, trochu si ji popovídat a uvidíš sama co s ní... Já osobně bych ji ukončil tou šestou slokou, protože tímto se to velice velice hodí. Navíc ty další tři jsou na tom kvalitativně podle mého daleko hůř, než těch prvních 6, a samotný současný závěr není tak výrazný. Je sice pravdou, že dlouhý básně nemám rád, a to od NIKOHO, ovšem tato zas až tak dlouhá není. Nevím... Ten začátek (1-6) mi fakt přijde fantastickej (hra s rýmy apod), a ty poslední 3 mi k tomu vůbec nesedí.

18.11.2005 18:27:00 | MATT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí