Se srmtí...

Se srmtí...

Anotace: ...

Tvář skrytou pohledu,
oči jen kus ledu.
Přec Tebe, tu nevinnou,
Tebe tu naleznou.

Zde ležíš tak líbezně,
lehce a bez bázně.

Ano, Ty již víš!
Ty již se nebojíš.

Však ve tvářích průvodu
dětský strach vidět je,
kdo bude ten následný,
kdo ze džbánu hořkosti
nyní se napije?

Zde se smrtí uleháš
na jedno lože.
Proč na mě tak naléháš?
Však modli se, Ó Bože!

Spolu tu budeme
na věčnost přikrytí.
Neboj se půjdeme
na hrob Tobě pro kvítí.

Jen řekni mi, vyber si,
kdo další bude?
Proč tak smutná jsi?
Kdo v průvodu zbude?!

Ukaž mi prstíkem,
jen ukaž.
Hle všimni si,
všichni maj stejnou tvář!

Čí to tvář je?
Tak pobledlá...
Ano je Tvoje.
Autor Muji, 08.12.2007
Přečteno 325x
Tipy 5
Poslední tipující: radexk
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásně smutňounká znám ten pocit!Smrt je součástí života bohůžel:-(

10.11.2008 22:33:00 | Vacluvka

Krásná a kouzelně melancholická báseň.Jinak děkuji za tvůj komentář. Velmi mne potěšil.

28.07.2008 12:21:00 | d'Artagnanka

Mě se také moc líbí!Má to své kouzlo...

18.06.2008 21:18:00 | Ewineccka

smutná, trochu mi běhá mráz po zádech, ale jinak se mi líbí,

09.12.2007 00:17:00 | Veríssek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí