Samota

Samota

Anotace: "balada"

Samota mojí družkou je,
Tichou a mrtvou bez hnutí,
Ona tu se mnou kraluje,
Zabít se jednou mě donutí.

Svůj kalich samoty snažím se vypít,
Nemohu ale dosáhnout dna,
Paprsek světla kdyby sem přilít,
Však všude kolem je jenom tma.

Možná, že pouhým bláznem jsem,
Kterému štěstí se schovalo,
Možná jsem králem, bez svých měn,
Úmorně bije kyvadlo.

A v jeho rytmu nalézám klid,
Padám do jámy bezedné,
Hrobníkem s lopatou měl bych být,
Sám sebe pohřbít do země.

Sám sobě společník,
Sám sobě vládce,
Sám sobě hrobník,
Sám sebe zrádce.
Autor Frosty28, 09.12.2007
Přečteno 360x
Tipy 7
Poslední tipující: slečna.závist, Isquieasuus, pejrak, Megalo'R
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tleskám, kamaráde! :)

25.01.2008 20:14:00 | Charentan

Krásné

09.12.2007 03:07:00 | Megalo'R

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí