Denní chleba

Denní chleba

Anotace: Jedna z mých prvních básní

Každý den,
od rána do večera,
velký sen,
já dělám manažera.

Velká firma,
bohatá, mezinárodní,
mě přijala,
jsem na místě hlavním.

Pracuju,
od deseti, do deseti
obětuju,
právo na ženu a děti.

Dnes opět,
porschem do práce jedu,
celý svět,
uzří, jak svou firmu vedu.

Zase a znova,
tisíce pozvánek, dopisů,
je to jak droga,
skartace tisíců papírů.

Dnes padla,
jedu domů porschem,
zácpa,
díky GPS neuvíz sem.

Cestou dlouhou,
přes vesnice, louky, stromy,
touhou,
planou kolem osoby.

Pěšky jdou,
dva chudí lesem,
chudí jsou,
penězi, nikoliv duchem.

To co já,
ještě nikdy nepocítil
láska,
nikdy jsem nežil.

Celý život,
mizící v bezduché krajině,
sem rozhod se
utápět ve slávě, ve víně.

Statisíce,
ležící zbytečně v bance,
visíce,
na využití není šance.

Můj plat,
k čemu je, když nedokážu
užívat,
životem do koše hážu.

Hluboký sráz,
blíží se k mému vozu,
hluboký hlas,
říká mi tohle je osud.

Volantu,
nevládnu, už nemám cit,
svodidlu
prorážím plastový kryt.

Černé tělo,
stříhají ze změti plechů,
nemělo,
už co by nabídlo světu.
Autor kravinec, 09.12.2007
Přečteno 289x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ale.. Jo. Na mě sice zbytečně moc moralizující téma, a kdyby jsem to měla brát formálně - poněkud jednodušší, ale nic jí nechybí, nic nepřebývá.

09.12.2007 20:04:00 | prostě Zuzana

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí