Vojenská přísaha

Vojenská přísaha

Anotace: Omlouvám se holubům na katedrále sv. Bartoloměje na plzeňském náměstí

"JÁ"- když sborem zadunělo,
na plzeňském náměstí,
holubů hejno se vyplašilo,
co hnízdilo v katedrále tam ve věži.

"OBČAN ČESKOSLOVENSKÉ--"tak dál jsou článku slova,
ten obsah je mi dodnes znám,
a sotva holubů se hejna zpátky slétla,
"PŘÍSAHÁM"- je vyplašilo zas.

Ano - stáli jsme tam vyrovnaní,
mámy slzy ronily,
a při slavnostním čepobití,
holubi na věž se zpátky vrátili.

Pak generál když před tím šikem,
ruku ke kšiltu si dal,
aby nás pak - jak bylo zvykem,
" NAZDAR SOUDRUZI" - takto přivítal.

"ZDAR SOUDRUHU GENERÁLE",
zařvalo to náměstí,
holubi zas splašili se,
vzlétli k nebi potřetí.

Omlouvám se jim tak nyní,
že byl jsem také jedním z těch,
co "HURÁ" řvali jak šílení,
na ptáky nebrali jsme ohled.
Autor bobi bobie, 10.12.2007
Přečteno 490x
Tipy 5
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Bíša, s.e.n
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já byla na přísahe prvnímu klukovi, ale to už bylo po revoluci ale ještě Československo

19.07.2008 23:16:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Moc hezky sladěný nezapomenutelný úsek života
do básně.
Znám náměstí v Plzni a byla jsem na přísaze
svých dvou synů,takže si to živě představuji.

10.12.2007 07:53:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí