Před zrcadlem

Před zrcadlem

Anotace: Dokážeme mluvit se zdí, se stíny, se zrcadly, ale s ostatními lidmi je to těžší....

Šeptat nahlas se zdí
klíčovou dírkou nahlížet
do minulosti a realitu přehlížet.
Kdyby rok měl pouze sedm dní,
krátkých jen jako zrnko písku
v přesýpacích hodinách,
upíjel bych nesmrtelnosti misku
a pobýval na tenkých krách.

Nestát, nečekat, nedívat se zpět
ale vyrazit s elánem vpřed.

Vyrazíme mezi nové světy!

Poprosit o kousek vody a chleba.
Držet se cíle s trnitými květy.
poprosit o cit, který je třeba.

Teď nechci do minulosti
vracet se do starých chyb,
přeji si milovat teď a v budoucnosti
chtěl bych ti pošeptat slib.

Ale dost už mluvení do stínu
přestaň mluvit s obrazem.
Pil jsi - pravda skrytá ve vínu
vyprchá i odvaha nárazem.

Přestaň pít a mluvit k sobě
jdi za lidmi a do očí mluv.

Bez zrcadla jsi na dně
ve světě skrýváš se jak duch.

Rozběhni se za ní k domu
promluv na ní jako teď:
lehké je šeptat na cihlovou zeď
Dobij její srdce, nejdražší kov v lomu.
Autor Prousan77, 10.12.2007
Přečteno 253x
Tipy 6
Poslední tipující: Dilla, Monsignore, Martanka, Dračičák
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Neuvěřitelná báseň... myslím to vážně..

10.12.2007 20:48:00 | Dilla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí