Mrtvá dáma čeká frontu na pomoc

Mrtvá dáma čeká frontu na pomoc

Anotace: je delší než na banány

Rudá pusa od rtěnky,
ruce zanícené a rozpíchané.
Pod očima vrásky od tahání z trávy.
Ruce jako by byli panenky
drobné a bílé.
A i v srdci jámy
jsou součástí mrtvé dámy.

Oči upřené na šedé nebe
podvečerní brzké včerejší noci co přichází až ráno.
Z dlaně vypadla jehla,
v krátké sukni jí už tma nezebe,
fronta na pomoc? – VYPRODÁNO.
Zapomněli na tebe.

Malinké zorničky
a v nich poslední
touha žít.
S úsměvem - dlouhým i kratičkým
čeká až se rozední,
z poháru čerstvou krev pít.

Ještě v těch očích
jsem zahlédla jiskřičku.
Naděje, která umřela nakonec.
Ale i tajemství doufání skončí.
Stačí jen chvilička...
Nebuď jak maličká, nebuď jak pitomec.
Smrtka tě nezhýčká,
ani žádného človíčka.

Plamínek zhasíná, svíčka se roztéká.
Ústa jí proklíná, že na nic nečeká.
Dívká je vzpomíná...

Prázdné kelímky od vína...
naděje padá do klína
a život jí utíná.
Autor Mišpule, 11.12.2007
Přečteno 309x
Tipy 6
Poslední tipující: Pseudopisálek, Liss Durman, Já Esther Ruth, cevert
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezký a působivý!!! Pche a pak že budeš bez tipů!!!! Zasloužíšsi je! ;-)

11.01.2008 18:08:00 | Liss Durman

je to působivé. opravdu, i když sama nevím, co je na tom vlastně tak zvláštní, musím říct, že něco ano. má to jakýsi děsivý nádech. dobré.

01.01.2008 01:30:00 | Já Esther Ruth

jo,jako bych to viděl 1*

20.12.2007 15:38:00 | cevert

Velice působivé, až z toho mrazí.

12.12.2007 12:43:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí