Přála bych si

Přála bych si

Anotace: .. dokud doufáme a sníme, svět nám nezešedne...

Přála bych si píseň řeky znát
když krajem šumí,
kdo ji porozumí?-
chtěla bych umět milovat.

Ráda bych byla lesní víla
- bosá a lehká na mechu-
a noc bych celou protančila
bez jediného výdechu.

Přála bych si stát se včelou;
blankytná křídla zrcadly-
a z jara třešeň zlíbat celou
medovými tykadly.

Chtěla bych v bouři nemít strach
nebát se hněvu z temné výše,
chtěla bych chodit po vlnách
a v srdci mít své tajné skrýše.

Nejradši bych břízou byla;
tou pannou s bílou košilí,
své tajemství bych v sobě skryla;
jak životem jsme opilí...
Autor Dilla, 12.12.2007
Přečteno 389x
Tipy 4
Poslední tipující: Rádoby zoufalá, Bíša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tahle básnička je taky moc hezká:-)at se ti tvé přání vyplní:-) budu držet palce......... jára

12.01.2008 18:40:00 | jára spots

Jé, já už tak dlouho neslyšela rytmovanou básničku, to mě úplně pohladilo u srdce:)
mmch taky bych chtěla umět milovat, ale to přijde, věřím nám;)

12.12.2007 20:04:00 | Rádoby zoufalá

Krásné verše!

12.12.2007 16:11:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí