Hledání života

Hledání života

Anotace: prostě jen realita

Tolik mi v životě chybí Život!
Ten Život duše mé,
tolik mi chybí Život
v tom životě mém.

Velký Duchu,
Spasiteli můj,
osvobodˇ mne od života
býti člověkem,
učin mne raději kamenem ve stráni-
toho srdce je klidné a tiché,
nebo snad zeleným listem co se rodí z jara
a na podzim umírá pokorně
u nohou stromu Svého.

Tolik mi chybí v životě Život,
chybí mi má duše věčná-pláči!
Chybí mi pohlazení Boha-pláči!
Chybí mi dech ducha lesů, strání a vod-pláču!

Otupělé dny střídá unavená noc,
prosím Tě celou bytostí,
učin mne raději tichou zahradou
nežli člověkem!
Autor Koli, 12.12.2007
Přečteno 289x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí