Nelibost

Nelibost

Anotace: .........

Nelíbím se ti snad?
Nejsem vhodně navlečen
v té zbrocené róbě hnusu a vláčnosti?
Ale copak se v tom dusném smogu
tmářské plochosti
nepodobáme jeden druhému?
Nanacházíme se snad v oblouznění
špinavých charakterů
a kousavého mření cynizmu?
Kdybys i ty, chmurný podzime
laskavého a přesladkého bytí,
ty, nahotinký poeto
měl být lahví, do níž
se ten mondénní moment
nalévá zženštilou opilostí,
mluvil bys i Ty jinak!

Mluvil bys a kázal poslušně!

Rozhádaně by ses ploužil
spolu se mnou,
uličkou páchnoucí strachem,
vhodnou na umírání
a upadal
Autor Lavran, 12.12.2007
Přečteno 265x
Tipy 1
Poslední tipující: Egretta
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí