Proč...

Proč...

Anotace: ...jen velmi zoufalý si vyvolí opustit vše a všechny,co má rád...zůstane největší zármutek,kterého jsme schopni...

Táži se Vás i sama sebe
kdy matky nejvíc pláčou
...
sama si odpovím...
když umře jim dítě...
odejde navždy
a vezme sebou
i část její duše.

...
Když rostl v ní
byli jedna bytost
její srdce tlouklo
jen proto mohl žít
zdravě jedla aby mohl růst sílit
v šťastném očekávání se měnila
z dívky-matkou
pak jednoho jitra
v ukrutné bolesti
dala mu život
pak oba znaveni
spočinuli již spolu
a od té doby
opírali se již jeden
o druhého
a jak rostl
rostla i jejich láska
bohatší o společné zážitky
vzpomínky
...
dnes zůstali jí
jen fotografie
jen oznámení suché
od policie
že syn její
sám si život vzal
...
Tak s podlitýma očima
jen s půlkou své duše
pošlape zítra
na Prosektůru.
...
aby dala
poslední
...
čisté vyžehlené oblečení
boty
co leštil její druhý syn
musí vybrat
pro něj
lože poslední
spoustu kvítí
hudbu
kterou měl vždy rád
myslí jen na to
kolik mu toho
ještě nestihla dát.
...

Pak přijde
ten černý den
sejde se
rodina
přátelé
známí
aby dali sbohem
navždy
poslední
a popřáli jí jen
...upřímnou soustrast...
Autor Bačkorka, 12.12.2007
Přečteno 288x
Tipy 4
Poslední tipující: Puck, Pišák, Dračičák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásný, přečetla jsem to jedním dechem....Jen doufám, že se mi nikdy nic takovýho nestane...

09.06.2008 17:59:00 | Werdysh

Smutné, depresivní, hluboké... ale krásné...

06.04.2008 19:10:00 | Puck

Silná věc, píšeš moc dobře...

06.04.2008 18:57:00 | Pišák

Neumím si představit zažít něco takového jako rodič.
K dokonalé depresy stačí vzpomínka na pár kamarádů, kteří tu už nejsou...

12.12.2007 19:45:00 | Dračičák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí