Stará slůvka babiček:o)

Stará slůvka babiček:o)

Anotace: Komu ještě něco říkají štrample, lejk, kobzol,tepich...nožice, šragy, duchna, kapna, záhlavek???:o)

Ta stará slůvka babiček,
snad jako by se poztrácela.
Zbyl z nich pouhý uzliček,
když z naší mluvy vymizela.

Slůvka jež jsem milovala,
vždyť loudí úsměv na tváři.
Babinka jimi čarovala,
jak bylinkami v herbáři.

Každý večer pod bradičku,
duchnou mě vždy přikryla,
posečkala na chviličku,
by galatky přešila:o)

A štramplíky ráno visí
v celé kráse na šňůře,
tak zas můžu s dětmi bordit
ve svém čistém mundůře:o)

A zatímco běhám s dětmi
ve svých rajtkách po dvorku,
babinečka než se setmí,
uvařila zázvorku:o)

Ve fjertochu u plotýnky
umí bábí zázraky,
vždyť kobzolí na kostičky
uvařila nad mraky.

Sotva vejdu do stavení,
sotva furtka otvírám,
to je zase nadělení,
děda slivku vypil sám.

A babička lamentuje,
že ji nedal zkoštovat,
však mu lejkem odměřuje,
kolik si smí příště dát:o)

Na podlaze tepich čistý,
na kredenci plný džbán,
sekretář se kvítím pyšní,
každý pokoj holedbán.

A když noc se zlehka snáší,
na záhlavek vonící,
babinečka světlo zháší,
ve své krásné světnici.
Autor Sunny, 12.06.2005
Přečteno 472x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

pod jiskrou stromečku
naději, lásku
štěstí snad stopečku

myšlenky které máš
ať se silou pegasů
do veršů poskládáš

múzy sny krásné
k tobě se přitulí
pro tvoje básně

Děkuji za to, že jsem Tě směl číst a přeji spoustu nápadů a inspirace. Buli :-)

24.12.2006 07:52:00 | Buližník

Ok, tohle taky za 100.

08.04.2006 03:57:00 | Dermgen

Námět vynikající, klobouk dolů!!! Tím jsi mě opět dostala - to bych od Tebe nečekal. Tak od svýho táty, to jo, ale od mladý kočky..??? Zpracování jednoduché, úsměvné, pohoda. Žádná výborná poezie to jistě není, ale to víš sama. Ale rýmovačka je to výborná.

18.11.2005 18:33:00 | MATT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí