Nemocnice nebo doma?

Nemocnice nebo doma?

Anotace: Napsala jsem to v nemocnici, kde jsem strávila necelé čtyři dny. A za tu dobu se mi na oddělení dětské chirurgie velice zalíbilo. Hodné sestry, přežitelné jídlo a hlavně žádná ignorace...

Dlouhá chodba, velký pokoj,
a v něm je šest postelí,
pět z nich už je obsazeno.
Můj pozdrav je nesmělý.

Malé i ty větší holky,
však já jsem z nich nejstarší.
Když dvě potom spěchaj' domů,
hned je místo pro další.

Kolik jich tu proleželo
dny i noci všedních dní?
Nemůžu nic tvrdit jistě,
vím, že nejsem poslední.

V nemocničním pokoji snad
necítí se nikdo sám.
Se všema se vybavuji,
připadá mi, že je znám.

Všichni chtějí domů rychle,
sestřičky se usmívají.
Děti balí si své věci,
ostatní jim zamávají.

Proč nedržím partu s nimi,
nechci doma být už brzy?
Proč s radostí neběžím ven,
do očí se derou slzy?

Kde jsem doma, není jisté.
Proč ztrácím k radosti naději?
Nejsem šťastná tam, kde bydlím.
Vím, že tady byla jsem raději.
Autor Rakasteta, 15.12.2007
Přečteno 270x
Tipy 2
Poslední tipující: zemědělec Karel Motyčka, Martez
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Necítím se tam jako doma... Právě že ještě líp jsem se tam cítila...

29.01.2008 20:15:00 | Rakasteta

tak to je supr ze se citis jako doma tam, kolem ceho nekteri radsi chodi oklikou:) libi se mi ten pristup

29.01.2008 18:57:00 | zemědělec Karel Motyčka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí