Svoboda

Svoboda

Anotace: Slovo svoboda je jedno z nejpoužívanějších ale také nejzneužívanějších slov.Ale co je to vlastně svoboda?

Z houpacích křesel stavět Babylon
Chodit se dívat do muzea na prachy
Mít místo dveří oranžový lampion
Z balonu házet klíče na střechy

V kostele svačit bez příboru
Mít pevnou víru, ale neklečet
Před nikým nestavět se do pozoru
A nestydět se rozbrečet

Rozhoupat lustry v palácích
V zahradě bez plotu si tykat se sochou
Po ránu vyválet se v červáncích
Ve skříni nechat boty bez nohou

Toulat se nahý letní krajinou
Nakopat zbohatlíka do zadku
V parku se přikrýt saténovou peřinou
Milovat od soboty do pátku
Autor Kapral, 17.12.2007
Přečteno 294x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zalomenej palec, já tě zdravim , a ten druhej ti držim, protože ty to básnický střevo más... Churry

02.04.2008 21:07:00 | Churry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí