Emigrace

Emigrace

Anotace: Příběh mé prababičky, která musela s manželem emigrovat do Ameriky a dítě nechali na Moravě...

Daleko od rodné vlasti
být není lehké
pryč z poznané pasti
za vody rozlehlé

Mnoho prožité bolesti
v Zemi zaslíbené
Beze své ratolesti
tolik milované

Obdivu hodné bytosti
jež přežili ty časy krušné
ne však bez lítosti
to je všem jasné

Osud ve své krutosti
rodinu rozťal tristně
z Božské prozřetelnosti
vznikly dvě větve nové

Přečkaly v počestnosti
časy tak zlé a žalostné
a dožily v blaženosti
těch dobrých v nové rodině

Nebylo-li by vzpupnosti
nebylo by mě

Nebylo-li by starosti
o život dítěte

Žil bych jinde

Miluji Život
který mi byl dán
Miluji Svět
jak ho znám

Za to vděčím Vám...
Autor Oi Dong, 18.12.2007
Přečteno 267x
Tipy 2
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to život...

19.12.2007 00:01:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí