Vianočná balada

Vianočná balada

Anotace: o stromčeku a zvonci..

Nehnute, v kúta zátiší
vyťatý, stojí na kríži
v záplave ozduob vianočných
stromček pre klientov náročných

spomedzi gulí nadutých
očami sviečok zažnutých
pozerá vuokol, čo to je
či nie je tu len pre dojem

nič ako prv, ho neteší
neprší tu, ani nesneží
v zime ho skrýval biely háv
zakrákal havran na pozdrav

tu bliká on a obrazovka
nič sa nebelie za sklom vonka
každý uprene mlčky hľadí
podchvíľou zívne bez nálady

z vetvy na šnúrke zvonček visí
ibaže smutný je akýsi
srdiečko nemá, nezazvoní
ktože by začul jeho stony

boli časy, keď cinkal cin - cin
striebristý zvonček bledolíci
prsty bez citu, prsty kruté
vytrhli srdce z jeho hrude

hlaholom sviatky neposvetí
keď mlčí, puojde ta do smetí
ba odtrhnú z neho aj nitku
načo tu straší bez úžitku

x x x

Už vezú stromček v kontajneri
sotva pár dní žil nad pomery
sem tam ho bokom o plech mykne
stromček zašuští, zvonček cinkne
Autor Petbab, 20.12.2007
Přečteno 340x
Tipy 14
Poslední tipující: PIPSQUEAK, waterlily, janewe, s.e.n, pavlis, NikitaNikaT., Dračičák, Bíša
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

S ochladením medziľudských vzťahov sa z vianoc vytratila tá pôvodná atmosféra - máš pravdu, celkom s tebou súhlasím

27.05.2008 11:50:00 | waterlily

moc děkuji, ať ty sváteční chvíle nám všem "cinkají" vánoční poezií

20.12.2007 17:14:00 | Petbab

je to pravda, taky je mi nekdy lito tech uriznutych stromecku, ktere musi umrit pro par dnu lidskeho rozmaru ... vanoce podane z jineho uhlu ... originalni zpracovani

20.12.2007 17:11:00 | janewe

Smutné.I tak končí spousta věcí.

20.12.2007 14:43:00 | s.e.n

Baladický smutek a konec stromku...

20.12.2007 12:12:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí