Smět křičet

Smět křičet

Anotace: Jak bych chtěla řvát, aby mě někdo slyšel! Aby si všimnul, že jsem taky tady a že jsem živá bytost! Kdybych tak mohla z domu odejít a vrátit se, až já budu chtít.

Místo ve sněhu v bahně stojím,
nevím, jak jít, tak se brodím.
Šílím z ticha, šílím z mrazu,
nevím zda to sama snesu.

Potřebuji vidět úsměv
a slyšet zvonivý smích.
Ničí mě rozkazy a řev,
nechce se mi v tomhle žít.

Nejsem otrokem,
ale cítím se tak.
Vše hýbe se pokrokem,
jen se mnou to jde naopak.

Chtěla bych tancovat
a naplno se smát.
Jenže můžu já snad?
Musím se usmívat a lhát?

Stydím se za sebe,
za to jaká jsem.
Až někdy mě zazebe,
že je to skutečnost, ne sen.

Chtěla bych ječet
a ze všech sil řvát,
aby mě někdo slyšel,
objal mě a řekl, že má mě rád.

Nemůžu křičet, ticho musím být,
jenže to mě pak bolí jenom žít.
Co udělat, aby to nebolelo?
Aby křičet, bez trestů, se smělo...
Autor Inies, 20.12.2007
Přečteno 308x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vykřič se, jak můžeš, emoce musí někdy někam ven.

04.03.2008 17:07:00 | jehlaspichlas

Harlam Ellison - "I have no mounth and I must scream". Naprosto ti rozumím...

23.12.2007 00:19:00 | hachimaki

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí