Návrat

Návrat

Anotace: ...nečekaně

Zazvoní budík, otevřu oči,
odešla noc a spánek se loučí,
ještě jsem dnešní noviny nečet,
a už je čas vstávat a už je čas brečet.

Deku si přetáhnu vysoko přes hlavu,
duši svou pustím pryč na cestu po splavu,
nepůjdu nikam dnes, dnes ani zítra,
já prostě nesnáším bez Tebe jitra.

Nechci jít na nákup, mýt se už nebudu,
až mě zas potkáte, potkáte pobudu,
nic už mi na srdci dalšího neleží,
mám oči bez zájmu, straší mi ve věži.

Den za dnem plazí se, konec se nechystá,
není už ženich a není už nevěsta,
budík dnes nezvoní, není už komu,
to se mi vrátila samota domů.
Autor Vincenc Gade, 13.06.2005
Přečteno 378x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí