Básně

Básně

Anotace: ...

Jako měsíční svit
po vodní hladině
Jako měsíční hudba
Jako konejšivý stín smrku
Jako dlouhá a nekonečná poušť
Jindy zas
úrodná
jak pole jahod
zorané a zhnojené kupou hnoje
jako sen
jako zpívání svistotu peří ve větru
jako mrmlání listů
jako kroky v roztálém černém sněhu
tiché a mlčící hroby
myšlenek a názorů
nemají smysl

mají snad slova smysl
zvuky zhrdla?
Jen stěží jdou od srdce
jen stěží
přesto někteří kouzelníci, iluzionisté
a kurvy
mají ten dar
dar slova
dar písmene
ale,
kdo si za čas vzpomene?
Autor Halar, 22.12.2007
Přečteno 275x
Tipy 2
Poslední tipující: carodejka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to nadherne ze mame dar slova i pismene vid? Moc krasne jsi o tom napsal.

22.12.2007 18:23:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí