Svatá noc

Svatá noc

Anotace: Věříte v kouzlo té jedinečné svaté noci? Je docela dobře možné, že Ježíš se v ten den nenarodil, ale bylo to mnohem dříve i možná v jiném roce, alespon to poslední dobou hodně tvrdí vědci a historikové, ale víra je víra.

Svíčky plápolají
a kapličku malou osvětlují.
Na nebi hvězda padá
a my si přejeme
svobodu ducha
a světlo Poznání.

Sníh padá pomalu
tichou nocí
když my jdeme domů
naší ulicí.

O této noci
se splní naše přání
a my na křídlech snů
odlétneme pryč.

V tuto noc
se dotkneme Boží Tváře
a k Jeho Nohám
s láskou
ulehneme.

Až sníh zakryje
naší krajinu cele,
pak vypláčeme Bohu
celou existenci neštastnou,
a naše slzy
ve sněhové vločky
se v této noci
promění.

Až ráno se děti
s rozzářenýma očima
štastné probudí,
budeme chtít zase
jako ony být.

O této tiché
a svaté noci
zapomeneme na vše,
a obětˇ svou nejvyšší
položíme k Nohám
Jediného.

Na křídlech snů
doletíme až tam,
kde se rodí sny,
a v Jeho Náručí
snad celý ten rok budoucí
budeme smět žít.

Svíčky plápolají
a jejich zář
modlitby nese
do tiché
svaté noci...
Autor Koli, 23.12.2007
Přečteno 229x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí