Růže co uschly

Růže co uschly

Anotace: Život občas dává nečekané lekce.

Tři růže od Tebe,
po letech první.
Omluva velmi, velmi nečekaná.
Květy v trní,
co spokojeně vrní,
mnou nežádaná.

Krásně stály jako z vosku,
a ve mně nebyl žádný cit.
Usměji se aspoň trošku,
nechci Tvou snahu pošpinit.
A růže jako z ledu
- bez vůně a chladné,
tváří se tiše :
kdo z nás první zvadne ?

Jsi znovu king,
už máš splněno,
zavíráme sporů ring,
sex má zelenou.

Ráno...v polospánku
jdu pohladit ty růže.
Sáhnu po paměti
- au !
Trny cítí kůže.
Kde květy včera stály,
nicotě místo udělaly.
Jsou suché jako vích...
Kdoví odkud byly,
měl nakupovat líp,
ten můj lakomý milý.

Poletí do smetí – ty kytky,
a to v mžiku.
Vezmu vázu
a v okamžiku
strnu...
nechci věřit tomu :
že jsem Vám kytky
nedala včera vodu.

Jak prosté,
není třeba analýzy :
jako kytky v koši
vztah bez péče na skládce vzpomínek beze zbytku zmizí
Autor spare, 25.12.2007
Přečteno 484x
Tipy 18
Poslední tipující: akneliam, Robert Thomas, kavec, fijalka, Bíša, Pišák, Avalanche, Chancer, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ach jo...

25.12.2007 14:28:00 | Bíša

Zajímavě napsáno...stejně jako květina i láska potřebuje k životu péči, vláhu - pak pokvete v celé své kráse k radosti své i ostatních...

25.12.2007 14:25:00 | Pišák

Krásné a pravdivé...Ale někdy s ním o tom, že i dlouho nezalévaná růže přijde a vykvete překrásnými barvami...

25.12.2007 14:07:00 | Avalanche

Krásná alegorie! Není růže bez trní...musíme pravidelně zalévat.

25.12.2007 14:04:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí