Atmosféra v trapu

Atmosféra v trapu

Anotace: Atmosféra štědrého večera v trapu

Zhrzená nostalgie,
navrátivší alergie,
dýše z vánočního stromku,
z roztřískaných ozdob,
stromek hoří,
kapr ve vaně hnije.

Přehršel kapra, salátu,
k tomu hromádka garnátů,
desítky, stovky neřkuli
dárků drahých,
teď tu leží na zemi,
stejně tak rybích pařátů.

Vše je rozbaleno,
kouzlo promarněno,
už nikdo se netěší z atmosféry,
nikdo cukroví nechroustá,
každý si hledí dárků,
aby mu nebylo zabaveno.

Píštalka dřevěná,
z lípy sroubená,
leží tu jako kus,
bezceného hadru,
dárce je smutný,
to se přeci nědělá.

Jenom ty bezduché,
hloupé, vyšinuté,
hry na počítač,
zajímají ty mladé,
vánoce v trapu,
pryč jako dráty vinuté.
Autor kravinec, 25.12.2007
Přečteno 333x
Tipy 1
Poslední tipující: ludmil
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí