Labutě

Labutě

Anotace: ...

Labutě s roztaženými křídly
Čepýří se na Vltavě
A kusy rohlíku od snídaně
Krmí svá sněhobílá těla
Pak deštěm pírek sametově
Skrápí zšedlou hladinu
přeješ si polštář z jejich deště
šitý ze sametek pro hezký sen
tak běž a vztáhni ruku
jsou ta bílá peříčka
jak vločky rozpuštěné
mizí teplem jako s nocí den
jsou sny rozmetanými ránem
jenom se dívej radši z dáli
jak se Vltava čepýří labutěmi
chvíli k večeru jenž začíná chladně
jen se dívej a rohlík od snídaně
házej, než blíž radši dále…
Autor Andee, 25.12.2007
Přečteno 302x
Tipy 7
Poslední tipující: pejrak, maena, Dračičák, Petbab
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak jsi to napsala, až to vidím před sebou. Před rokem jsem napsal o labutích báseň, ale v jiném, smutném tónu. Zuřila chřipka a zaujala mě zpráva o najděných mrtvých labutích. Snad ji ještě najdu

10.01.2008 08:50:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí