Proč láska bolí......

Proč láska bolí......

Anotace: nebáseň ze šuplíčku ..

Když ke mě do pokoje
vstoupí má dobrá známá tma
sedím u okna a hlídám
první zlaté penízky nad sebou
myslím na tebe
A pak se vyptávám
Co asi děláš?
tma mlčí
a tajemně se usmívá
pak slyším
jak maličké duhové sny přicházejí
na průsvitné nitce
měsíčního paprsku

A když mě pak přijde pozdravit
i tajemná a kouzelná noc
polykám slzy mezi otázkami

Proč láska bolí tmo ?
a tma odpoví:

"Protože tak je láska krásnější
protože jen tak si dovedeš vážit
dobra a štěstí
když poznáš bolest
a dno své duše
Protože jen tak si můžeš uvědomit
co pro tebe ten druhý znamená
jak moc si ho vážíš
jak moc ti na něm záleží
Jen tak se naučíš,
že " v dobrém i ve zlém"
není jen věta odnikud
Jen tak pochopíš
jak moc by to bolelo
kdyby nebyl"

Jen já a noc
a naše povídání
Už se neptám
proč
už vím
a těším se na tebe
každý večer..tmo..
Jež jsi mi otevřela oči
a pomohla porodit
ten nádherný pohled
na život
tu obrovskou lásku
a pocit souznění
jímž těhotný byl
můj svět
Autor Nút, 26.12.2007
Přečteno 407x
Tipy 15
Poslední tipující: Varda, Kodymka, Michal Kvido, Erion Fate, Cecilka, Lorraine, Loudilka, Levandule
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

i já mohu pochválit. Přesto, že rýmy jsou mým určitým svazujícím mezníkem tak mohu říci jen: krásné...souhlasím...jen se naučit tomu opravdu věřit...sám v sobě

21.01.2008 20:41:00 | Kodymka

já ti dám nebáseň!!
(i plác koštětem bolí ;o))
třeba je to s tou láskou
jak v pohádce...se solí...

:o*

27.12.2007 13:29:00 | Cecilka

Tobě zvlášť, Nút, ze srdce přeji nové těhotenství lásky, protože... dle básně... jsi plně připravena :-)
Tma - v Tvém případě - je jen černou záclonkou na okně do ráje, který přijde... až srdce najde zase odvahu prstem ji poodhrnout... Přeji Ti jen to krásné, Nút :-*

26.12.2007 11:59:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí