Matko, přišel den [Hic sunt leones]

Matko, přišel den [Hic sunt leones]

Anotace: Tahle mě napadla po shlédnutí Bitvy u Thermopyl. Vím, že bych to měla domyslet, ale není čas (vymlouvat se na to můžu;)

Přišel čas
Kdy do boje vyrážíme zas
Zbrojí lesklou oděni
Strachu, citů zbaveni.

Cítím, jak plamen ve mně hoří
Za zemi svou chci se bít
Snad smrt krále mýty zboří
A já?
Já za odměnu budu moci snít.

Stojím na bitevním poli
Záda nikým nekrytá
Zůstávám sám, ač to bolí
Králova sláva skomírá.

Proč musím však žíti dále?
Proč v smrti nenalézám čest?
I naše zem zůstala bez krále
Už nezbyl nikdo, kdo nás bude vést.
Autor Omnia_Mors_Aequat, 26.12.2007
Přečteno 266x
Tipy 2
Poslední tipující: hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo, takovýhle básničky mám ráda... něco rýmů, historie... pocitů... :o)

15.07.2009 13:58:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí