Máj

Máj

Anotace: Máj.Co je?Svátek práce,nebo svátek jara,rašení. Psáno v r.1978

M Á J

M á j - to vdechnutí jara
m á j - to šlehnutí paprsků krásy
m á j - kdy příroda se probouzí ze sna
m á j - kdy duše pro krásu do hlubin fárá
m á j - kdy do zlatova se třpytí díčí vlasy
m á j - kdy nabízí půvaby vesna

Ne máj ale čistou krásu oslavujem
ne máj ale smysly mají opět pastvu
na máj ale v oblacích zas plujem
na máj ale krása nám opojně voní
jak včelí med z plástu.

Jen máj nový život probouzí
jen máj poodhaluje vnady žen
jen máj chuť k žití zas nosí
jen máj to života žen-šen.
05/78
Autor Rebelek, 27.12.2007
Přečteno 283x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí