Jsme cvičení mravenci?

Jsme cvičení mravenci?

Anotace: Varování před nebezpečím manipulace diktátu.

Jsme cvičení mravenci?!

Co na povel vstávají
a na povel jdou spát

již v dětství nám poslušnost vštěpují
z morálky,zvyků a příkazů máme pouta

z národu,vlasti,kmene a rodiny
máme svůj výběh,lágr a kamenný hrad.

Co dobro známe s krupičnou kaší
co zlo již z pohádek víme

jak okovy
nás poslušnost,povinnost straší

jak cvičení mravenci dřeme
jak cvičení mravenci milujeme
jak cvičení mravenci na povel
ve válkách zabíjíme !!
(Psáno před listopadem 1989)

Jsme parta,skupina,-společnost? (občanů)

Co pravidla žití musí mít
jimž zákon a morálka se říká
jinak se asi nedá žít
bez nich vždy slušnost piká

bez nich když nedržíme spolu
stanem se jak děti bezbraní
stáhne nás anarchie dolů
až na strasti žití rozhraní

v tom cvičeni (jak mravenci)
musíme být
jinak se zatím nedá žít.

Co hlavně musíme na zřeteli mít!!
Neposlouchat povelů diktátorů
než vyrostou-je nutné je odklidit
a všem z jejich výšin-hlavy dolů
Autor Rebelek, 28.12.2007
Přečteno 343x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí