Sníš o Vánocích....

Sníš o Vánocích....

Anotace: ...a já mám na hlavě obklad a nohy v lavoru s horkou vodou...:-)))

Rok se rychle s rokem sešel,
je to chvilka,cos baňky věšel,
na stromeček pichlavý...
Zase září celé město,
světýlek hejna,ale přesto,
náladu ti nespraví...

Lidi šílí,koupí všechno,
aby dárků hodně bylo,
prachy letí,dluhy rostou,
Jezule se narodilo...

Všichni ale zapomněli
na Ježíška v jesličkách,
koupit v akci trpaslíka
je teď smyslem života...

Stojíš na plném parkovišti,
pocákaný od bláta,
auta kolem tebe sviští,
prostě Vánoc pohádka...

Těžko se ubránit šílenství davů,
nechceš se ostatním podivný zdát,
dárky už máš,kapr je ve vaně,
Vánocům v cestě už nic nemůže stát.

Stromeček nazdoben,cukroví na stole,
teď ještě večeře,rozkrojit jablíčko,
štěstí je hvězdička,směješ se vesele,
dárečky rozbalit ,nadšení maličko...

Konečně hotovo,všichni šli spát,
pro tuto chvíli víc už nemůžeš dát,
chceš být teď sám,na malou chviličku,
vzpomínkou pohladit znavenou dušičku...

Noc je tak tichá,sedíš sám v pokoji,
z hrníčku zavoněl vánoční punč,
myslíš teď na to,jaké to bylo,
když jsi byl máminej ušatej kluk...

Dvě knížky od tety,šála a ponožky,
plechový náklaďák a žádné starosti.
Jen radost z Ježíška,jesličky z papíru,
z oříšku lodičky,táta u klavíru...

Opřeš se v křesle,odložíš hrníček,
za okny tisíce stříbrných hvězdiček,
víčka ti klesají,za nimi vzpomínky,
skládá se mozaika,barevné kamínky...

Hvězdička betlémská a jesle s Ježíškem,
mysl tvou opředl vánoční sen.
Vzbudit se nechceš,sen duši tvou pohladil
a na svět za okny tiše tě připravil...

Stříbrné hvězdičky,mění se v břečku,
v deníčku můžeš si udělat tečku,
puntíček červený,za splněné úkoly,
Vánoce letos už úspěšně proběhly...

Nový rok řítí se nám kvapem naproti,
kupujem bublinky..ty modrý ..pro děti,
Silvestr před námi,znovu to šílení,
obchody v ring volný zase se promění.

Ty už to vzdáváš,kašleš na chlebíčky,
kytaru do ruky,hladivý písničky,
dušičku potěší,zapálíš svíčky,
sleduješ cvrkot pod přivřenými víčky...

Odhodlání jsi plný,již nikdy více,
Vánoce pohřbí skrumáž a tlačenice.
Chceš-li si uchovat vánoční sen,
zahoď tašky nákupní a prchni z města ven...
Autor Majdi, 28.12.2007
Přečteno 643x
Tipy 3
Poslední tipující: Modrý Adept, Pišák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí