výletní requiem

výletní requiem

Anotace: .

Pokoj ponořenej do tmy, stěny s levnou výmalbou.
Všichni jsme v sobě sami, sami co cestu nenajdou.
Postel od špíny, prostěradlo flekatý.
Kdo v ní kdy spal a jestli nebyl prokletý.
Motýlí křídla v koutě umírající,
poklidně spí tvoji spolubydlící.
Zhasnutý světla slzy touhy skrývají,
ráno na tobě lidi nic nepoznají.

Deštivý ráno, na tvář ti mrholí,
vždyť se nic neděje, vždyť tě nic nebolí.
Tvá dobrá nálada je špatný znamení,
tohle se nestává, čekáš na skolení.
Pod rouškou přátelství kolektiv ztmelenej,
jak kdo na tom je ví, maskou zahalenej.
Vždyť je to jen pár dní falešnýho soužítí,
každej si pro sebe sní, co bude až se zpět vrátí.

Cizí pokoj, cizí postel, cizí náklonnost.
Cizí prostor, cizí čas, cizí společnost.
Autor jitro, 28.12.2007
Přečteno 218x
Tipy 8
Poslední tipující: NikitaNikaT., Lady Carmila, kryndy, její alter ego
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opravdu krásné, zvlášť některé verše..

29.02.2008 19:14:00 | Princezna.Smutněnka

krásné...to flekaté prostěradlo...cizí společnost, cizí pokoj..takhle nějak ztrtila moje kamarádka panenství..nevím rpoč ti to říkám:-) krásná báseň..

03.01.2008 11:00:00 | Lady Carmila

pěkný a pravdivý. Taky jsem si zažila cizí lidi v cizím pokoji.

31.12.2007 11:11:00 | kryndy

krasne... jako nekdo, kdo to psal

28.12.2007 21:55:00 | její alter ego

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí