Odkaz I.

Odkaz I.

Anotace: Pro syna - rady otce do života

------------------------------------------------------

O D K A Z Y

Jako ty táto?

Jako ty táto
chtěl bych já se prát
za lepší život bojovat!

Řekni mi
pro koho!
a s kým!

Pro ty jež tyjí z práce všech
a ohání se ideály
jen aby si více nahrabaly!
Pro ty jež mají plná ústa
přátelství a lásky
a ničí přitom
nejkrásnější lidské svazky!
Pro ty jež mají stále boj a práci
přitom to lenoši jsou a darebáci!

Řekni mi táto

což to bylo pořád
politika byla svinstvo jen a neřád?!

S kým mám jít do boje?!
Kdo nevěří už nanic!
Kdo umí jen lhát a podvádět
aby měl větší a chutnější krajíc
život bez práce
na úkor cizích běd!

Koho mám milovat!
Vždyť mladý jsem
a neučils mne lhát!
Žít v klamu v přetvářce!
Jak na povel se smát
mávat a křičet hurá!?
Pro koho? Pro zrádce!?

Mne synu - mne se ptáš?
Buď mužem a pak uhlídáš.

Jak muž-tvrdý k sobě buď
jak ocel zakaluj se v ohni
srdce měj velké a širokou hruď
druhým pomáhej
před stářím se ohni.
Autor Rebelek, 29.12.2007
Přečteno 209x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí