Všem snílkům

Všem snílkům

Anotace: **********

Tichounce,
snad abych tě nevzbudila,
nevytrhla tě spánku a snům,
hvězdám, jež mají tě ve své moci,
úvahám, jež se zvláštně točí,
až tam k nebesům,
kde tkám ti ten nejjemnější šat.

Zlehounka
našlapuji po kobercích,
jež zhotoveny z kopretin jsou,
odháním každičký stín,
vykouzlen tmou,
která co nevidět vpustí ráno,
jež skrápěné rosou nám zavoní.

A dole ve městě se i svatí probouzí,
ulice, jež plné lidí jsou,
se v nekonečno stáčí,
šeptajíc o čem se zdálo,
za předlouhých nocí,
když lásky se něžně
jen polibkem loučí.

A slunce tou krásou,
snad po ránu znavené
z dívčích kadeří,
maminčinou něhou
a úsměvem,
který po ránu tak sladce chutná.

Těch úsměvů rozešlu vám tisíce,
i hvězdy zčervenají
z té křehké krásy,
která rozzáří,
v nekonečné marnivosti,
tváře všem snílkům....o)
Autor Sunny, 15.06.2005
Přečteno 375x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Tahle je lepší, ale platí to co jsem psal před chvilkou u té Tvé předchozí. Udělal bych to volněji, ten rým, verš, či někdy i spiš jen náznak to podle mého spíš kazí.

18.11.2005 18:56:00 | MATT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí