Jo pívo!

Jo pívo!

Anotace: Jsou dny , kdy je docela chápu...

Jo pívo!

Do zvláštního oparu se dnes slunce halí,
vzduch se tak nějak těžce dýchá,
narudlá kůže zalitá potem, štípe a pálí,
obzvlášť ztěžuje pohyb rozměrná pivní cícha…

Jaký div, že strázní žízně tělo kruší,
a okoralý jazyk se lepí k suchému patru,
pod různými záminkami se chlapi snaží,
uniknout z domova, zasednout bratr k bratru…

Společně vdechnout ten hospodský vzduch,
polaskat dlaní sklenici zlatavého moku,
bytostně vnímat ten poklidný šumot a ruch,
po dvou locích na dně nenechat ani trochu…
Autor Krtica, 15.06.2005
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí