stalo se to na Tři krále

stalo se to na Tři krále

Anotace: taky jste to na silvestra přehnali s alkoholem?

Stalo se to na Tři krále tahle věc podivná,
uzdravil se nemocný vínem svatého Martina.
Ten nemocný byl na tom špatně,
trpěl velkou zimnicí, propotil si gatě.
Nejedl už celý týden, špatně se mu dýchalo,
to je ale nemoc zlá, každého hned napadlo.
Zavolali doktora, však léčba byla marná,
"to chce víno", řekl strýček, "to bude věc zdárná".
"Čím ses zkazil, tím se léč, však po víně nepojdeš".
První lok však nedařil se do lazara vpravit,
nutili ho výhrůžkami že se musí ženit.
A tak polknul jednou, dvakrát,
byl to vskutku velký zázrak.
Po víně hned nabral síly,
místo modré už byl bílý.
Tváře měl jak ruměnec, tak vyléčil se opilec.
Autor ninive9, 05.01.2008
Přečteno 308x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak to mě tohle nepomáhá.. jak pak alkohol nemůžu ani cítit..

05.01.2008 16:42:00 | excited

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí