Spravedlnost světa ..

Spravedlnost světa ..

Anotace: "K"

Nahoru, dolů .. dopředu, dozadu.
Někoho odměním, někoho okradu.
Doprava, doleva, stranou a zpět,
na ruce spočítám těch prstů pět.

Zavřu a otevřu, zesvětlím, ztmavím,
z lítosti nešťastný života zbavím.
Otočím, vykročím .. potěším, zklamu.
Bez soudu nevinným useknu hlavu.

Skloním se, narovnám .. usměji, slzím,
ovoce cizího usílí sklízím.
Lehnu si, vstanu .. sednu a vyskočím,
zchytralou lží si důvěru vysloužím.

Usnu a vzbudím se .. nádech a výdech,
ač s vraždou na rukou, v duši mám klídek.
Vinna jsem, nevinna .. uniklá trestu..
Vítám spravedlnoust světa .. za rozbřezku ..

dnes špatným se daří líp ...
Autor Analisieren, 05.01.2008
Přečteno 237x
Tipy 7
Poslední tipující: Jiparo, el viento, Bíša, d---, excited
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajimave :) nikdy jsem to necetla :)

06.01.2008 11:45:00 | Analisieren

o něčem podobném je Shakespearův sonet 66

05.01.2008 22:01:00 | d---

Však ono to není tak těžký :)

05.01.2008 19:38:00 | Analisieren

Někdy bych potřebovala umět být mrcha...

05.01.2008 19:26:00 | excited

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí