Kde jste múzy?

Kde jste múzy?

Anotace: báseň ze sbírky Šest pět

Sbírka: Básně Šest pět

Klišé, Fráze, Šablona.
Ač pro Bohy jsem psal,
teď napsat něco nového
nemůžu, múzy, nemůžu!
Možná bych radši měl
složit epos, jež by zněl!

Slova v noty promění se.
Sloky v melodie.
Básně v hudbu.
Sbírka v koncert.
Bytí v život.

Něco nově krásného,
co prolomí duši.
Něco prostě jasného,
co osloví každého.
Něco krásně prostého.
Prostě něco božského.
Autor Krizvi, 07.01.2008
Přečteno 266x
Tipy 1
Poslední tipující: lennerka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrá! Jednoznačne lepšia! Aj tá hra so slovkami v závere sa mi páči. ;)

30.03.2008 00:06:00 | lennerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí