Správný tón

Správný tón

Nemohu našlápnout správný tón.
Rok Nový lepí se mně na paty,
chci se od starého oddělit
a jít mu v ústrety.
Místo toho přešlapuji,
nevím, kam patřím,
ze starých chyb se vyživuji.

Musím s tím přestat,
zakážu se litovat,
chci se vzchopit,
začnu znovu pracovat.

Ručičky budíku natáhnu na pátou,
Bože, to se mně nechce,
ale je to nejlepší lekce pro spáče,
kteří se litují pod peřinou.

Hola, hola,
práce ze všech koutů volá.
Najdi si mně, měj mě ráda,
čekám na Tě,kamaráda.

Tak přece se Novéhu roku podívám do očí,
dám si předsevzetí, že otočím sto klik u dveří,
jen abych konečně našla to, co lidi pohání,
úsměv jim vrací do tváří.
Potřebuji pracovat, užitečná být,
ne doma zavřená v zlaté kleci žít.

Chci být tím ptáčkem
na zelené větvičce,
co líbezně zpívá,
když má své příznivce.

Mám naději, že stoprvní klika
obohatí mou duši o správný tón.
Stále čekám na svůj Nový rok
a jeho zázraky.
Autor devcatko z jetele, 09.01.2008
Přečteno 246x
Tipy 2
Poslední tipující: kavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí